gipszkartonozás

A gipszkartonnal gyorsabban, olcsóbban és pontosabban lehet létrehozni falakat, elválasztókat.

Nagy előnye, hogy könnyen elrejthetőe mögötte pl. a vezetékek, szerelvények, ezen kívül önmagában is szigetelő tulajdonsággal bír. 

Pontosabb, gyorsabb, olcsóbb és tisztább mint a téglafalat levakolni, majd pedig azt glettel kiegyenesíteni és festeni.

Válaszfalak, mennyezetek, tetőterek gipszkartonozásában felkészült gárdánk várja megkeresését!

Gipszkartonozással formai gazdagságot, modernséget, egyediséget csempészhet lakásába. A sík falak térbeli megtörésével, rejtett világítás beépítésével megváltozhat lakása hangulata.

A gipszkartonozás majd kettőszáz éves múlttal rendelkezik és már nélkülözhetetlenné vált a szárazépítészeti iparág területén. A gipsz olyan természetes anyag, amely építésbiológiailag kifogástalan, illatsemleges, nem mérgező és környezetbarát.

A belőle készült lemezek meleg tapintásúak, jó komfortérzetet biztosítanak. Sok kis pórusa szükség esetén felveszi a nedvességet, túl száraz levegőnél visszapárologtatja a helyiségbe, biztosítva a kellemes klímát. A gipsz alapú építőanyagokat már az ókori Egyiptomban is használtak, ott alakult ki a gipsz kristályos, magas hőmérsékleten kiégetett formájának, az alabástrom gipsznek a használata is.

Miért éri meg a gipszkartonozás?

Talán a legfontosabb kérdés a fal témakörében a szilárdsága valamint az időtállósága. A gipszkartonból épített falat akár önmaga is könnyedén elbonthatja, és a feleslegessé vált hulladék is könnyedén megsemmisíthető. A szerkezet kis súlya miatt olyan helyekre is felépíthető, ahova más szerkezetet nem lehet, vagy csak igen nagy költséggel.

Kötetlen tervezhetőség. Nincs modulméret, ezért nincsenek méretmegkötések. Gipszkartonozással íves falak és nyílások egyszerűen kialakíthatók, így különböző, egyedi stílusú falakat is kitalálhatunk magunknak.

A fémvázas kialakítású falszerkezet üregeiben tűzvédelmi, illetve hang és hőszigetelés helyezhető el. A helyiségek rendeltetésszerű használatához szükséges gépész és elektromos alapvezetékeket szintén az üregben lehet elhelyezni.

A gipszkarton éghetetlen gipszmagja jó tűzvédelmi tulajdonságú. A 20% kötött víztartalom beépített tűz-gátló anyagként működik. A kis önsúly egyszerűbb, olcsóbb szerkezetek alkalmazására ad lehetőséget.

A gipszkarton rendszer jó hangszigetelő képességgel rendelkezik, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

Vizes helységekben is lehetőség van gipszkartonozásra, itt a felhasználandó gipszkartonnak impregnált felületkezelésűnek kell lennie (zöld színű), erős víztaszító, lepergető hatású. Az így elkészített falszerkezetek kiválóan alkalmasak a különféle gépészeti vezetékek befogadására.

A gipszkartonozás tiszta. Nincs vakolóanyag által okozott szennyeződés.