Burkolás hideg és meleg burkolattal

Az épületeknél a burkolat adja meg a helyiség végső arculatát.

A burkolási folyamat látszólag egyszerűnek tűnik, azonban a felszín alatt számtalan olyan apró trükk és módszer van, amihez szükséges a szakértelem ahhoz, hogy hosszútávon is elégedett legyen a burkolattal – legyen szó a konyha hidegburkolásáról vagy a nappali laminált padlójáról.

Felkészült szakembereink a legnagyobb gondossággal járnak el munkájuk során, pontosan és precízen dolgozva.

A meleg burkolásoknak az egyik legnagyobb előnye, hogy a hidegburkolással szemben a hang és hőszigetelő képessége nagyobb, élettartama hosszú, tisztítása egyszerű, kivitelezése pedig kedvező árú. Talán épp ezért található meg a mai napig oly sok irodában, csarnokban és intézményben.

Bár a PVC a ’80-as évek közkedvelt meleg burkolási eszköze volt, a mai technológia segítségével már igazán tetszetős darabok érhetőek el.

Azonban az igazán közkedvelt meleg burkolási elem a laminált padló, mivel megjelenésében hasonlít a parkettához, de árában jóval kedvezőbb annál.

Sajnos a meleg burkolatok, a hideg burkolatokkal szemben jóval hamarabb kopnak, és a tisztítására is jobban oda kel figyelni.

A meleg burkolás kialakítása előtt a megfelelő előkészület elengedhetetlen, mivel ha a kezelendő felület egyenetlen, a későbbiekben komoly károkat okozhat. Az aljzat kiegyenlítését követően figyelni kell még a száradásra és az  akklimatizálásra. Utóbbi a parketták esetében lényeges, mely annyit tesz, hogy kiterítve hagyjuk, hogy a helység hőmérsékletét felvegye.

Szakembereink a meleg burkolás kialakításában két évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, mely garanciát jelent minden egyes megrendelőnk számára a pontos és precíz munkavégzésről.

Munkatársaink vállalják az egész ország területén történő meleg burkolás kivitelezését, akár hétvégén is, azonnali költségtervezettel.

Ügyfeleink egyéni igényeinek megfelelően vállaljuk a meleg burkolási anyagok kiválasztását és beszerzését is.

A hidegburkolatok onnan kapták nevüket, hogy anyagukból fakadóan hideg felületet adnak. Ennek kényelmetlen hatását enyhíthetjük, ha hőszigetelő réteget teszünk alá.

A különböző helyiségek kialakításánál manapság az egyre szélesedő termékválasztéknak köszönhetően, nem csak a praktikus szempontokat, hanem az esztétikai megfontolásokat is figyelembe kell vegyük. A különböző méretű, színű és mintázatú csempék és padlóburkolatok, a változatos formák szaniter választékban, lehetőséget nyújtanak az egyéniségünkhöz legközelebb álló stílus megvalósításához. 

A lakásokban használt hidegburkolás és melegburkolás aránya a közelmúltban megváltozott. Az új fűtési rendszereknek, elsősorban a padlófűtésnek köszönhetően a hidegburkolatok aránya megnövekedett. Ma már nemcsak a klasszikusnak számító előszoba, WC, fürdőszoba és konyha kap hidegburkolást, hanem egyéb helyiségek is. A hidegburkolás nagy előnyének számít általában a könnyebb tisztíthatóság és a kopásállóság. 

A HIDEGBURKOLÁS ANYAGAI

A választott burkolat mellett természetesen a rögzítéshez szükséges anyagok is igen fontosak mind minőség, mind esztétikum szempontjából. Míg régen a malter rögzítette a csempéket, addig ma már korszerű ragasztók sokaságából lehet választani, ám itt sem mindegy, milyet alkalmazunk. A hidegburkoló szakembernek figyelembe kell vennie, hogy lesz-e fal- vagy padlófűtés a burkolandó felület alatt, illetve a burkoló lapok méretei vagy a tervezett felület mintázata indokol-e különleges rögzítési technikát. A fugákból is rengeteg színből lehet ma már választani, de a szín mellett érdemes az anyagösszetételt is figyelembe venni. A vízzárás szintén fontos. A hidegburkoló munkálatok általában megkövetelik a vízszigetelést, hiszen legtöbbször a fürdőszobában és konyhában kerül sor hidegburkolásra. Ehhez az egyik legkorszerűbb megoldás a folyékony fólia.